Кралската опера Ковънт Гардън“ отмени турне на руския балет на Болшой

...
Кралската опера Ковънт Гардън“ отмени турне на руския балет на Болшой
Коментари Харесай

Кралската опера в Лондон отмени гастрола на Болшой театър

Кралската опера „ Ковънт Гардън “ отмени турне на съветския балет на Болшой на фона на войната в Украина. Гастролите на московската балетна натрупа, която трябваше да се представи в Лондон това лято, няма да се състоят, след като Киев беше обиден от въздушни удари и съветски бойци се се пробват да превземат столицата на Украйна, събщава The Independent.

Малко по-рано Кремъл също беше лишен от две  престижни събития, които трябваше да се проведат в Русия. Футболният край на Шампионската лига през май беше изместен в Париж, а  състезанието за Гран при на Русия във Формула 1 през септември беше анулирано.

В изказването на Кралската опера се споделя: „ Летният сезон на Болшой балет в Кралската опера беше в последния стадий на обмисляне. За страдание при сегашните условия се постанова спектаклите да бъдат анулирани “, съобщиха от лондонския спектакъл.

През 2019 година Балетът на Болшой бе представен в Кралската опера с триседмичен сезон от именития импресарио Виктор Хохаузер. Те започнаха със „ Спартак “ на Юрий Григорович, съпроводен от оркестъра на Болшой спектакъл, известен като един от най-хубавите симфонични оркестри в света. През това време балетът изнесе и още три спектакъла — „ Лебедово езеро “, „ Светъл бързей “ и „ Дон Кихот “.

На 24 февруари 2022 година съветският президент Владимир Путин разгласи „ специфична военна интервенция “ в Украйна в отговор на апела за помощ от водачите на приетите само от Русия ден по-рано републики в Донбас.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР